Krachtige medewerkers, teams en organisaties die waarden toevoegen. Aan zichzelf, elkaar en de wereld.

Water Purification Treatment

Systemisch werk en Familieopstellingen

De filosofie achter familieopstellingen is systemisch werk. Bij een systeem kun je denken aan je familie, je huidige gezin, je vriendengroep, de organisatie en de afdeling waar je werkt of de vereniging waar je lid van bent. Kenmerkend voor systemen is dat alles met elkaar in verbinding staat en van elkaar afhankelijk is. Wanneer er in een van de delen iets veranderd heeft dat effect op andere delen van het systeem.

De familie waar je uit komt, en ook voorgaande generaties, hebben bijzonder veel invloed op hoe je jouw leven leeft en of het je goed gaat of niet. Veelal onbewust nemen we helpende patronen en dynamieken over maar ook de belastende en niet helpende patronen. En hier kun je veel last van ervaren.

‘Je bent als mens veel meer verbonden met je familie dan je kunt vermoeden’   Els van Steijn

Dit kan zich uiten in terugkerende conflicten, geen rust kunnen vinden, (faal)angst, perfectionisme, het niet kunnen uiten van gevoelens, geen keuzes kunnen maken, geen partner kunnen vinden of je moeilijk kunnen verbinden of je ervaart een leegte of energielek wat je niet kunt verklaren.

‘Ja zeggen tegen de realiteit werkt vaak het meest helend’

Een opstelling is een effectieve en diepgaande interventie met weinig woorden. Het maakt zichtbaar wat er in het systeem speelt. Verborgen dynamieken worden helder en daardoor krijg je nieuwe inzichten over jezelf, de onderlinge verhoudingen en je plek in het systeem. Het maakt de oorzaak van datgene waar je last van hebt zichtbaar. Deze bewustwording is vaak enorm helpend.

 

Effect:

Een opstelling kan nog lang in je doorwerken. Doordat je bewust bent geworden van de belastende patronen in het systeem en door het innemen van je eigen plek in het systeem kun je er ook anders naar kijken. Je gaat je er anders toe verhouden. Hierdoor krijg je een betere balans, ervaar je meer levenslust en krijg je meer energie.

‘Je hebt niet de macht om de realiteit te veranderen.

Je hebt wel de macht om er anders naar te kijken’


Neemt contact met mij op

Telefoon nummer: 06-38745390    /     Email: pieter@pietergilhuis.nl  

Bedankt voor het versturen!