'Doen door niet te doen.
 

Handelen door niet te handelen.
 

Helpen door niet te helpen.
 

Dat vraag terughoudendheid en bewustzijn
 

Dan toont zich een scheppende ruimte.'

Begin jaren ’80 ben ik geboren in Dordrecht. Mijn moeder is onderwijzeres, mijn vader advocaat. Ik heb twee oudere broers en een oudere zus. Ik ben opgegroeid met verhalen. Verhalen over school en kinderen, kinderen die goed kunnen leren of sporten, of kinderen die heel lief zijn voor andere kinderen en kinderen die steeds de randjes opzoeken. Verhalen over goed en kwaad, nadenken over recht en onrecht, over fouten maken en fouten mogen herstellen, over verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Over je grenzen verleggen en grenzen stellen.

 

Natuurlijk is dit besef er pas in de loop der jaren en na heel wat studie, werkervaringen en uitproberen gekomen. En ja, ik heb mijn neus vaak (hard) genoeg gestoten. Maar dit is wel waarom ik ben wie ik ben. Een ondernemer, een, trainer/coach, een vader, een mensenmens, compleet met handig gedrag en onhandig gedrag, en gelukkig ook een hoop zelfspot en humor.

 

Inmiddels werk ik 12 jaar als trainer/coach in diverse organisaties. Wat mij drijft is het feit dat er in elk mens een ‘berg aan talenten’ verscholen zit maar dat deze er niet altijd uitkomen; niet gezien worden; niet gehoord worden en zelfs niet gewaardeerd worden. Hierin heb ik zelf ook een grillig pad afgelegd. 

Ik heb veel tijd gestopt in mijn persoonlijke ontwikkeling. En juist dit, die persoonlijke ontwikkeling intrigeert me. Persoonlijk leiderschap is de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkeling, je unieke talenten en je leven. Intussen heb ik ervaren dat leren, ontwikkelen en groeien enorm samenhangen met het sociale systeem (gezin, team, organisatie) waarin je je bevindt. 

Contact?

Telefoon nummer: 06-38745390    /     Email: pieter@pietergilhuis.nl